Už máte v mobilu nainstalovanou aplikaci Růženec? Že ne? Tak proč si ji nestáhnout zrovna dnes, když má Panna Maria narozeniny, že? :-) Je volně ke stažení na Google Play... 

A pak už stačí místo mastění her na mobilu, zapnout třeba ve vlaku "apku růženec" a dát tak Panně Marii k narozeninám pěkný dárek. :-) Určitě vám za něj sešle nějaký ten "sladký kousek narozeninového dortu" třeba v podobě vyprošených milostí. :-)

Aplikace obsahuje modlitbu růžence včetně modifikací - tajemství radostná, světla, bolestná a slavná. Dále obsahuje korunku k Božímu Milosrdenství. 

Vypadá to zhruba takto:

  

Je to dobrá věc hlavně pro začátečníky, kteří si ještě nejsou jistí přesným zněním uvodních a závěrečných modliteb a jednotlivých tajemství, ale i pro ty, kteří zrovna nemají po ruce růženec a prsty na rukou nejsou zrovna nejvhodnější, každý zdrávas jednoduše odkliknete na mobilu. :-) Jistě by mohla mít aplikace více vychytávek (např. překlady do více jazyků, možnost audio-růžence, přehled jen jednotlivých tajemství apod.), ale pro začátek taky dobré. Nejideálnější by bylo, kdyby někdo vytvořil takovou Signální aplikaci živého růžence, kde by se zobrazovaly i úmysly daného měsíce apod. Tak kdo se hlásí? :-)